Blogs d'activitats
II Etapa "Travessa Montseny". Collformic-Matagalls-Sant Marçal
Diumenge dia 22 de febrer: II etapa de la "Travessa del Montseny".
Hora de sortida:
Lloc de trobada:
Dades tècniques:
Material que cal portar:
Aproximació:
És imprescindible comunicar abans del dimarts 17, mitjançant el formulari, la vostra assistència, per a l'organització del transport. FORMULARI |
Raquetes a Rasos de Peguera
Els Rasos de Peguera, serra prepirinenca, que es troba a la comarca del Berguedà, a prop de Berga (9 quilòmetres). Després de salvar un nivell considerable, s'arriba al Coll del Cabrer (1836 m) o del Sant Crist. És en aquest punt que hi ha, una creu amb un Sant Crist, i és el que dóna un dels noms a aquest indret. Una altra peculiaritat d'aquest indret és el fet d'haver sigut un dels primers llocs de Catalunya on es va esquiar, concretament pels voltants de 1908. Rasos de Peguera és també el nom de l'estació d'esquí alpí i que actualment està fora de servei.
Hora de sortida:
Lloc de trobada:
Dades tècniques:
Material que cal portar:
Recorregut:
Mapa: |
Curs de ràpel i iniciació de descens de Barrancs
Objectiu del curs
Reconèixer els diferents elements dels ràpels i les tècniques de seguretat bàsiques, per a poder realitzar ràpels amb autonomia, eficàcia i seguretat. Així també en la iniciació de la tècnica de descens de barrancs.
Participants
Membres del CEC Vilamajor majors de 16 anys i amb tarja federativa renovada.
Calendari de les pràctiques
|
Els Carcaixells i les Gorges de Salenys
Les dues activitats són molt apropiades per a enganxar al jovent a fer activitat de muntanya i experimentar en material d'iniciació a l'escalada i ferrada.
També és una bona zona per a practicar el geocaching.
|
II Ruta d'Orientació Vilamajor
Aquest matí els Club Excursionista Caminaires de Vilamajor hem organitzat la II Ruta d’Orientació Urbana a Sant Antoni de Vilamajor com a activitat dins de la Setmana Cultural. Més de seixanta persones ens trobàvem al costat dels porxos del parc de Can Sauleda per fer les inscripcions corresponents a partir de quarts de deu del matí. A les 10 en punt, sortien els tres primers equips i, en un interval de 3 minuts, la resta d’equips fins al dissetè. A partir d’aquest moment, amb el mapa del municipi amb les fites marcades, havíem d’aconseguir en el mínim de temps possible trobar-les totes. Per tant, en mig del mercat, les parades de la fira d’artesans, la presentació de la botifarra de Vilamajor i la cervesa del Montseny, també hi havia tot de gent amb un mapa a la mà, descobrint Sant Antoni de Vilamajor des d’una altra perspectiva. Acompanyats tot el matí per un núvols que amenaçaven pluja hem pogut descobrir nous indrets del poble que alguns no coneixien i d’altres no recordaven. Després de noranta minuts de córrer pels carrers, arribava el primer equip. A partir d’aquí la resta de participants hem anat arribant a la meta, cadascú amb temps diferents, però satisfets d’haver-ho aconseguit. Allà ens esperava una gran rebuda i un obsequi per la participació. Esperem ja la cursa d’orientació del proper any per poder veure altres racons de Sant Antoni i que molta més gent hi pugui participar. Fins la propera. |
XV Caminada d'Aiguafreda
El passat diumenge 15 d'abril una petita expedició de caminaires vam fer la caminada circular de 20 kilòmetres, sortint d'AIguafreda, pujant els cingles d'en Bertí i tornant a Aiguafreda. Malgrat que semblava que els temps apuntava pluja, el matí va ser molt bo i, un cop superada la boira, fins i tot ens va acompanyar el sol. La caminada és una passejada molt agradable amb vistes impressionats del Montseny des de dalt dels cingles. Després d'esmorzar dalt del cingle, vam fer la baixada fins a Aiguafreda, on vam ser rebudes amb pancartes de benvingudes. Fins la propera! |
Talaia del Montmell
Es tracta d’una excursió circular, d’aquella que puges per un lloc i en baixes per un altre, d’unes tres horetes de durada si anem amb calma, amb molt bones vistes, camins de bosc molt macos, coses a visitar i alguna pujadeta curta al principi.
Comencem pujant des de la reserva forestal del Montmell. Ens trobem amb l’ermita nova de Sant Miquel i, al seu costat, comença el camí que puja, en un primer moment, fins a l’ermita originària de Sant Miquel, del S.XII. Des d’aquí podem gaudir d’unes primeres vistes sobre la comarca. Ja veiem també com dominem dos petits pics per sobre nostra. El primer està dominat per les restes del castell de Montmell i el segon per una gran creu. Enfilem el camí que puja crestejant (però sense perill) per visitar primer el castell. Posteriorment ens arribem fins a la creu per gaudir d’unes vistes encara més àmplies que les primeres.
Després de resistir una estoneta a l’aire que sol bufar en aquest punt, fem el camí per la carena que ens portarà a la Talaia del Montmell, sostre comarcal del Baix Penedès. Vistes excel•lents de la comarca, del mar, de Montserrat, de les muntanyes del sud i del nord. Fantàstic.
Finalment, tornem donant la volta a tota la serra per la ruta de la natura. S’anomena així perquè té una sèrie d'arbres i arbusts senyalitzats per a conèixer millor la vegetació. D’aquesta manera, arribem novament a la zona recreativa d’on havíem començat. Molt recomanable!
8 d'abril de 2012
|
Altiplà de Cabrera
Diumenge 17 de març de 2012
Participants: Ignasi Vilarnau (caminaire que viu a Barcelona), en Toni (pare de l'Ignasi) i uns amics.
En arribar a Sant Julià de Cabrera i veure la paret vertical que teníem davant, no podíem imaginar per on aniria l'ascens ni quines sorpreses ens esperaven a dalt de tot.
La primera ascensió, per un camí entre el bosc, es fa molt amena i no és excessivament llarga. Un cop acabat el tram de pujada, ens vam decidir per anar fins al Pla d'Aiats: va ser una decisió del tot encertada. Camí pla molt bonic i, al final de la travessa, el primer premi: la vista de tota la plana des del mateix extrem de l'altiplà, amb una caiguda completament vertical als nostres peus.
Aquest desviament per anar al Pla d'Aiats havia valgut plenament la pena. Seure i poder contemplar aquella vista durant uns minuts va ser tot un regal. Després, vam tornar enrera i vam encarar la pujada a Santa Maria de Cabrera.
Déu n'hi do com pugen les escales per arribar a dalt de tot!!! Un cop a dalt, fotografies a l'ermita i a la senyera (hem de validar el cent cim!!!). Per cert, la zona estava concorreguda, i és que és una molt bona excursió per fer en un matí amb la família. Les vistes àmplies, el camí estret i, de baixada a Sant Julià de Cabrera per acabar el recorregut, una petita sorpresa final: passos estrets, baranes, ferros... Una mini gimcana assequible i molt entretinguda. I sempre amb unes vistes extraordinàries miréssim on miréssim. Finalment, baixada per una riera fins a arribar al punt d'on vam començar. En definitiva, us recomano a tots i a totes que us hi passeu algun dia.
Val la pena!
|
Serra de Bufadors
Diumenge 11 de març de 2012 Els bufadors són uns forats o escletxes per on surt corrent d’aire. Mereix la caminada pel meravellós indret on es troben els forats, ja que la seva situació a la part baga de la serra dels bufadors fa que s’hi generi un microclima especial, amb grans blocs de roca coberts de molsa i una flora ben particular. És una zona no gaire gran, de forma allargada i més o menys estreta. Ens hem de fixar en els forats que hi ha al terra. En acostar-s'hi es nota que l'aire que surt és fred. A vegades es pot sentir com xiula en el seu interior, d’aquí el nom de bufadors. A mesura que s'avança es troben més forats. Alguns d’ells han estat ressenyats per experts espeleòlegs. El terreny és inestable i no s’aconsella entrar dins els bufadors. És un indret de gran bellesa que té un aire màgic. Des de Santa Maria de Besora es pren la pista que va a Ripoll per Llaers. A 2,5 km, just després d’un revolt a la dreta, trobem una pista que marxa a l’esquerra i que va a la pista de Beví als bufadors i Sant Moí. Informació s’ha tret de : www.castellsdelleida.com |
Noucreus
Al passat diumenge 4 de març, un grup de joves del Club i amics, van fer el cim del Noucreus des de Núria.
Una matinal molt entretinguda i amb bon temps. La pujada amb neu caiguda del dissabte no va ser obstacle per a assolir el cim. Part més dura va ser la darrera pala de l'ascensió, per la quantitat de neu i la seva qualitat de neu primavera. La tornada els nois van gaudir com mai, per la neu verge de la pala.
Excursió feta per: Cèlia Fernández, Pere López, Albert Gálvez, Jep Molist, Neus Chas, Montse i Eduard López.
|