Altiplà de Cabrera

19 d’abr. 2012, 14:23 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 25 d’abr. 2012, 3:21 ]
Diumenge 17 de març de 2012
Participants: Ignasi Vilarnau (caminaire que viu a Barcelona), en Toni (pare de l'Ignasi) i uns amics.


Matinal molt recomanable per aquells que estimeu gaudir d'unes bones i àmplies vistes.
En arribar a Sant Julià de Cabrera i veure la paret vertical que teníem davant, no podíem imaginar per on aniria l'ascens ni quines sorpreses ens esperaven a dalt de tot.
La primera ascensió, per un camí entre el bosc, es fa molt amena i no és excessivament llarga. Un cop acabat el tram de pujada, ens vam decidir per anar fins al Pla d'Aiats: va ser una decisió del tot encertada. Camí pla molt bonic i, al final de la travessa, el primer premi: la vista de tota la plana des del mateix extrem de l'altiplà, amb una caiguda completament vertical als nostres peus.
Aquest desviament per anar al Pla d'Aiats havia valgut plenament la pena. Seure i poder contemplar aquella vista durant uns minuts va ser tot un regal. Després, vam tornar enrera i vam encarar la pujada a Santa Maria de Cabrera.
Déu n'hi do com pugen les escales per arribar a dalt de tot!!! Un cop a dalt, fotografies a l'ermita i a la senyera (hem de validar el cent cim!!!). Per cert, la zona estava concorreguda, i és que és una molt bona excursió per fer en un matí amb la família. Les vistes àmplies, el camí estret i, de baixada a Sant Julià de Cabrera per acabar el recorregut, una petita sorpresa final: passos estrets, baranes, ferros... Una mini gimcana assequible i molt entretinguda. I sempre amb unes vistes extraordinàries miréssim on miréssim. Finalment, baixada per una riera fins a arribar al punt d'on vam començar. En definitiva, us recomano a tots i a totes que us hi passeu algun dia.
Val la pena!