Sortides progamades


Festa Major d'Hivern 2020. Participacio CEC. Vilamajor

10 de gen. 2020, 2:43 publicada per Florentino Ibañez

A partir del dimecres 15 de gener comença la Festa Major d'hivern 2020 i el nostre club hi participa organitzant la ja tradicional  "Ruta de les Ermites" que està programada pel dissabte 18 de gener. Sortirà de la plaça de la Vila a les 9 h.
Aquets any també farem una projecció de muntanya el divendres 17 a les 20:30 h. a les Escoles Velles.

Pujada del pessebre al Turó del Samon.Dissabte 14 de desembre 2019

1 de des. 2019, 10:24 publicada per Florentino Ibañez


Pujada del pessebre al Turó del Samont

El proper dissabte 14 de desembre farem la tradicional pujada del pessebre del CEC.Vilamajor.
Aquest any el pujarem al turó del Samon.El turó del Samon o del Samont és una muntanya del massís del Montseny que té una altura sobre el nivell del mar de 1.273 m. Té un doble cim, molt propers entre si. Al cim més alt (1.273m), podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. El cim més baix es coneix com  la Pleta del Samon. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Hem pensat en dues opcions:
A.- Arribar en vehicle fins "La Cova" , deixar els cotxes i anar al Turó del Samón ( uns 6 km ).
B.- Arribar en vehicle a Sant Elies, deixar el cotxes en l'aparcament i fer la pujada . Caminada una mica més exigent ( 9 km i 600 m. de desnivell).

Dades tècniques:
Ens trobarem tots en el parking del triangle a les 9 h.
Cal portar esmorzar.
Els pals podem ser de gran ajuda.
No us oblideu portar gots (campanya lliure de plàstics)

Al final de la caminada ens trobarem tots al pàrquing del Sant Elies.


2ª Etapa de " Baixem La Tourdera". Diumenge 17 de novembre de 2019. Montseny-Sta. Mª de Palautordera

4 de nov. 2019, 7:24 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 4 de nov. 2019, 8:09 ]

Aquesta serà una etapa de contrastos. Començarem en plena muntanya del Montseny, al curs alt de la Tordera, i acabarem al pla de Palau al seu curs mitjà.
En consequència tindrem dues parts de l'excursió ben diferents, la primera amb el desnivell positiu més alt de totes les etapes de la ruta i una segona amb un suau descens cap a Palau.
També és l'etapa on ens allunyarem més del llit del riu per dues raons principalment: 1ª. No podem accedir a moltes zones de la part baixa de la conca en ser terrenys de propietat privada i 2ª hi ha diverses zones de protecció del tritó del Montseny, especie endèmica que només es troba al nostre massís. Nosaltres, però, farem una petita dreçera a la sortida de La Costa del Montseny.
Començarem la ruta al poble del Montseny per dirigir-nos a La Costa on esmorzarem, tot seguit baixarem fins a Santa Magdalena a Mosqueroles, castell de Montclús, S. Esteve i S. Maria de Palautordera on finalitzarem aquesta segona etapa.

DADES PRÀCTIQUES:
DIA: 17 de novembre de 2019 
HORA: 7 h 30 m
SORTIDA: parquing del triangle
TRANSPORT: En aquesta etapa el transport es farà amb cotxes particulars.Una vegada en el pàrquing del triangle veurem la disponibilitat de cotxes que hi ha ja que  uns  es quedaran a Palau i amb la resta de cotxes anirem tots els caminaires fins al poble del Montseny
......... ( a Palau deixarem els cotxes a la rambla dels Paissos Catalans i anirem fins l' aparcament del poble de Montseny)

Cal portar esmorzar 
Els pals poden ser de gran ajuda

DADES TÈCNIQUES:
DIFICULTAT: Moderada
TEMPS: 4:30 -5h.
LLARGADA: 14.200 m.
DESNIVELL: 430+ 750-

S'entén que els participans en la sortida donen el seu consentiment per a què les imatges que es facin durant la caminada puguin publicar-se a com informació pròpia del CEC. Vilamajor 


Diumenge 20 d'octubre. 4ª Etapa Matagalls 360º.Viladrau-Matagalls-Viladrau

27 de set. 2019, 7:52 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 16 d’oct. 2019, 10:37 ]

Última sortida de la Matagalls 360º.

Farem la sortida des de Viladrau, de ben segur el lloc on surten més rutes per pujar a la Creu i on tenim una visió més propera i majestuosa de la cara nord del massís.

Nosaltres triem començar a l'aparcament que hi ha davant el restaurant La Solana, per ­­endinsar-nos pels magnífics boscos i camps esquitxats de grans masies i castanyers centenaris.
Passat un pont sobre el torrent de L'Erola començarem a pujar per la seva riba esquerra fins arribar al fantasmagòric bosc de Merlí ( o Merdí o de l'Aquelarre), suposat lloc de reunió de les bruixes de la contrada i on els vells castanyers disposats a banda i banda del precari camí semblen vigilar tot el que passa pel seu davant. Deixem la  foscor d'aquestes llegendes i arribem al lluminós i bucòlic Pla de Matalaup amb dos notables exemplars de faig. Ara comença una forta pujada tot passant per les Rossoles, unes llargues i profundes esllavissades, visibles de molt lluny i la Goitadora, amb bones vistes de Viladrau i les Guilleries, fins assolir el collet del Turó Gros i  la carena culminant de amples prats i matollars que ja no deixarem fins arribar a la Creu.
De baixada anirem fins al coll Saprunera, girarem a l'esquerra per un corriol que ens menarà a la pista de Sant Segimon que seguirem fins al coll de Tres Creus, un cop allà davallarem per la fageda cap a l'ermita de l'Erola, abans farem però el camí conegut com les Marrades per on s'escola el torrent de l'Oratori.
Arribem al petit santuari de la Mare de Déu de l'Erola, advocada contra la verola,  residència dels ermitans de Sant Segimon a l'hivern. Fou destruïda diverses vegades l'última el 1936 i refeta per la gent de Viladrau. La capella presenta un notable atri amb dues grans arcades.
A 200 m. de l'Erola tornarem a passar el pont en sentit contrari a la pujada i ja per camí conegut arribarem al cotxe en poca estona.

DADES PRÀCTIQUES
Dia: 20 d'octubre 2019
Sortida: 7:15h.  pàrquing del triangle
Transport: cotxes particulars fins aparcament davant restaurant La Solana, al km. 1.700 de la carretera de Viladrau a Seva. 
Cal portar esmorzar i dinar 

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Alta
Temps: 6:30 -7 h.
Llargada: 17.100 m.
Desnivell: 1080+   1045-
Els pals poden ser de gran ajuda

1ª Etapa de "Baixem La Tourdera". Diumenge 22 de setembre

2 de set. 2019, 15:13 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 2 de set. 2019, 15:15 ]

Aquest setembre comencem una nova activitat del club: " Baixem La Tourdera".
Aquesta ruta es farà en diferents etapes i serà necessari el recolçament d'un autocar, com ja hem fet en altres activitats del club.
Les places són limitades ( 40 places) i serà nocessari omplir un formulari. El preu pel soci serà de 10 € i el no soci 15€.Data límit d'inscripcio: Dimarts 17 de setembre.

El primer tram de la Tourdera, és de bon fer en aquesta època per ser un  camí força ombrívol, amb fonts, cascades i la remor de la Tordera de fons.
Començarem, com no pot ser d'altre manera, a la Font Bona, naixement del riu, i baixarem fins arribar al poble del Montseny.
La ruta tè un bon desnivell de baixada, però la majoria del camí passa per corriols i pistes ben acondicionades i senyalitzades. El paisatge imponent del Montseny suavitzarà segur aquesta baixada.
Arribats al creuament de la carretera de Collformic amb el poble de Montseny farem una petita variant de la ruta per acostar-nos a l'Estela Megalítica de La Sitja del Llop. Es creu que es tractava d'un menhir, d'uns 5000 anys d'antiguitat, amb inscripcions en forma de cercles concèntrics i semicercles de tipus religiós o astronòmic.
Es va trobar ajaguda a La Calma formant part de la barraca d'en Ramon, al Turò del Poliol.

DADES PRÀCTIQUES:
DIA: 22 de setembre de 2019
SORTIDA: 6.20 h. pàrquing del triangle
TRANSPORT: Cotxes particulars fins el poble de Montseny, allà ens esperarà  un autocar que ens portarà a Sant Marçal
Cal portar esmorzar.
A l 'acabar la caminada, qui vulgui  pot portar el pic-nic i entaular-se  a l'àrea d'esplai de les Feixes del Vilar a prop del poble del Montseny

 DADES TÈCNIQUES:
DIFICULTAT: Moderada
TEMPS: 4- 4:30 h.
LLARGADA: 10 800m.
DESNIVELL: 254+ 854-
Portar pals pots ser de gran ajut.
Mès informaciò a www. tourdera.cat


Cliqueu per omplir el formulari:

Festa Major D'Estiu. Participació del club dies 24 i 25 d'agost

16 d’ag. 2019, 2:19 publicada per Florentino Ibañez

Com cada any el nostre club participa activament en la Festa Major , que aquest any es celebrarà els dies 22,23,24,25 i 27 d'agost.

El CEC. Vilamajor ha organitzat les  següents activitats:

Dissabte 24 d'agost: a la Plaça l'1 d'octubre

11 a 11.30 i de 17 a 20 h. ROCÒDROM

18 H. RUTA D'ORIENTACIÓ

Diumenge 25 d'agost: a la Plaça l'1 d'octubre

9 h. PASSEJADA EN BICICLETA ( Esmorzar en S. Lleir)


El cagarro del diable. Diumenge 7 d'abril

30 de març 2019, 1:07 publicada per Florentino Ibañez


Partirem del pàrquing que hi ha davant del restaurant Can Oliveras. No és el pàrquing del restaurant, sinó el que queda a la carretera BV-1483, que és de recent creació. Sortirem del pàrquing en direcció a la riera passant per una pista que deixarem de seguida. Després de la riera començarem l'ascensió, suau al principi, fins que ens trobem als peus de la cinglera, quan s'incrementa la inclinació. A mesura que anem guanyant alçada, les vistes són impressionants i passarem per entre les agulles amb formes capricioses. Entre aquestes agulles hi ha l'anomenada "El cagarro del diable".
L'ascensió finalitza al parc de l'Usart, on farem l'ermorzar. És una zona amb una taula i diversos bancs amb vistes a Riells del Fai. Hi ha una font d'aigua potable, l'única del recorregut. La sortida del parc es fa per carretera, però no és gaire tros, de seguida enfilarem un corriol no gaire llarg que ens menarà fins la part més alta de la sortida, un espectacular mirador.
Per pistes, corriols i un tros petit de carretera arribarem a Sant Miquel del Fai, que està tancat per obres i no podrem visitar. Igualment, des del camí podrem observar la majestuosistat del salt d'aigua al costat del santuari. La baixada es fa pel camí empedrat que acaba a una pista que ens portarà de seguida al cotxe.


DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 7 d'abril de 2019
Lloc de trobada: Església de Sant Antoni
Sortida: 7:30 h. 
Transport: cotxes particulars fins a Riells del Fai. 30-40 minuts.

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: moderada
Temps: 4-4.30 h (sense comptar les parades).
Llargada: 15 km.
Desnivell: 710+ 710-
Porteu esmorzar, i qui vulgui,  pícnic per dinar a l'acabar la ruta. Portbou-Llançà. Diumenge 24 de febrer

14 de febr. 2019, 13:08 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 14 de febr. 2019, 13:31 ]

Per fer aquesta sortida utilitzarem el cotxe per arribar a l’estació de Renfe de Llançà i el tren que ens portarà de Llançà a Portbou. 

La sortida coincideix amb la primera etapa del GR 92 que ens porta des de la vila de Portbou fins a Llançà.

Creuarem la Serra de l'Albera amb unes vistes espectaculars d'aquest primer tram de la Costa Brava. Passarem per la població de Colera per després trepitjar la platja de Garbet que ens apropa al Cap de Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà. En el transcurs de la nostra caminada haurem disfrutat d'unes cales encisadores. 

L’inici del GR a Portbou el començarem a l'estació de tren de RENFE fins a la plaça on antigament hi havia correus. Així doncs, un cop siguem a la plaça el GR comença per unes escales que hi ha en un extrem de la plaça. Anem seguint sense problemes fins a Colera tot seguint les marques blanques i vermelles.

Un cop estem a punt d'arribar a Colera, ens trobem amb la carretera que duu cap a Portbou, la creuem comencem a baixar fins a tocar la via del tren per on passa la riera de Molinàs.

Seguim per la platja de Colera pel camí de ronda fins a platja Garbet.

Arribem sense problemes a la platja de Garbet, la seguim fins quasi al final on trobem un rètol de camí de ronda que ens indica cap on hem de pujar.

Estem a punt d'arribar al cap de Ras, platja de Canyelles. D'aquí fins al port de Llançà on acaba l'etapa d'avui no hi ha cap problema. També un cop hàgim arribat al port, es pot pujar fins al Castellà que és allà mateix i des d'on gaudirem d'una bona vista de Llançà 

Dades Tècniques: 

Sortida 7 h. Aparcament de Can Perponter (s’ha d’ arribar a l’estació de Llançà una mica abans de les 9 per poder agafar el bitllets ) 

Distància: Aprox 12 km

Desnivell positiu: 484 m

Desnivell negatiu: 484 m

Desnivell acumulat: 967 m

Altitud màxima: 228 m

Duració aprox. 3h 30 – 4 h

Cal portar aigua, esmorzar i , donada la duració de la sortida, el que vulgui pic-nic.

Dificultat: moderada

Cal portar calçat adequa.

Els bastons poden ser de gran ajuda.

Raquetes a Lles de Cerdanya.Diumenge 10 de febrer

3 de febr. 2019, 4:17 publicada per Florentino Ibañez

Raquetes de Neu a LLes de Cerdanya.
Estany de L'Orri i refugi del Pradell.

- Diumenge, 10 de febrer
-  Hora: 7h.

Lloc de trobada:

- Pàrquing de Can Perpunter (Costat Ajuntament).

Dades tècniques:

- Dificultat tècnica moderada.

-  Recorregut: 7 quilòmetres aprox

- Temps del recorregut. 3 h – 3h 30m

-   Quota més baixa: 1956 m

-   Quota més alta: 2328 m

-  Desnivell  acumulat 400 m

Material que cal portar:

-  Roba d'abrigar.

-  Botes de canya alta per a les raquetes.

-  Raquetes de neu i pals.

-  Esmorzar

-  Dinar opcional 

Festa Major d'hivern 2019

16 de gen. 2019, 5:39 publicada per Florentino Ibañez

El proper dissabte 19 de gener amb motiu de la F. Major d'hivern el CEC. Vilamajor participa organitzant la tradicional Ruta de les Ermites.
Sortida: 9 h plaça de la Vila
Dificultat: Apta per a tothom.
Recorregut: 12 km aproximadament.
Temps: 4 h aprox

1-10 of 95