Sortides progamades


Pujada del pessebre a Sant Elies. Diumenge 13 de desembre

10 de des. 2020, 13:09 publicada per Florentino Ibañez


El proper diumenge 13 de desembre pujarem el pessebre a Sant Elies (hem canviat el lloc inicial : "Font Fresca del Samon".) 
Sortirem en cotxes des del pàrquing del triangle a les 8:30 h,fins a "terres blanques".
Des de "terres blanques" anirem a Sant Elies.
Mantindrem les mesures COVID-19 (mascareta, distància, etc).
Qui vulgui que porti esmorzar.
Caminata moderada.
Els pals poden ser de gran ajuda.

Passejada pels voltants de Sant Antoni de Vilamajor.Diumenge 18 d'octubre

5 d’oct. 2020, 6:21 publicada per Florentino Ibañez

Pel proper diumenge 18 d’octubre s’ha programat una sortida pels voltants de S. Antoni de Vilamajor. Veïnat de Les Valls .Durant la caminada podrem apreciar la varietat paisatgística del nostre municipi, descobrirem racons , per a molts, desconeguts .

Les vistes  del Parc Natural del Montseny i Parc Natural del Corredor , si tenim sort amb el dia, són realment espectaculars. 

La caminada és apta per a tothom . 

Sortida: 8:45 h del pàrquing del triangle

Qui vulgui  pot portar esmorzar .

Temps : 3 h aprox

Llargada : 11 km aprox

Desnivell : 300 m

Els pals podem ser de gran utilitat

 

Recordeu que cal complir les mesures Covid-19 ( mascareta, distància de seguretat i ús de gel hidroalcohòlic)

100 CIMS. COSTABONA DES DE SETCASES. Dissabte 26 de setembre 2020

11 d’ag. 2020, 1:20 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 18 de set. 2020, 2:57 ]

NOVA DATA !

Variada, forta i magnífica ruta per la vessant sud del Costabona. Trobarem torrents amb força aigua, boscos de pi negre, prats alpins i finalment la roca pelada del cim.Començarem a enfilar-nos al costat del torrent de Vall-llobre, en una petita vall encaixonada i ombrívola, arribats a la cabana d'en Picot deixarem el riu per assolir la Collada Fonda pel mig d'un notable bosc de pi negre.A la collada comença el regnat de la pedra, amb unes vistes espectaculars de les muntanyes veïnes, Canigò, zona Ulldeter, etc.Un cop les forces recuperades baixarem al coll de Pal, abans però trobarem unes curioses línies que marquen  el Meridià de Greenwich, que passa  per aquí.

Continuarem fins al refugi Jaume Farrè, no confondre amb el refugi Costabona, que està més amunt. Tot baixant per una barreja de prats i bosc baix creuarem la pista que va de Espinavell a Setcases i arribarem al torrent de Ribera de Carboner, amb bonics gorgs on destaca el Cossí d'en Batllò ( porteu banyador) o admireu-lo des del mirador.

El riu ens portarà a la carretera d'Ulldeter, on fent un petit tram de la mateixa, arribarem a Setcases.

DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 19- setembre- 2020

Sortida: 5:30H. Pàrquing del Triangle

Transport: cotxes particulars fins a Setcases.

Cal portar esmorzar i dinar.

Molt important pensar en  la hidratació ( porta aigua suficient )

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Alta   CAL INSCRIPCIÒ PRÈVIA ( Telf. 690346492 Jordi)

Temps: 7-8 h.

Llargada: 19100 m.

Desnivell: 1204+  1176-

Els pals poden ser de molta utilitat
Aiguafreda de Dalt. Diumenge 5 de juliol de 2020

26 de juny 2020, 23:28 publicada per Florentino Ibañez

Primera sortida després del confinament.
En homenatge a la 45ª Travessa del Montseny que malauradament hem hagut d’ ajornar, anirem a conèixer el lloc de sortida, Aiguafreda.
De fet no passarem per cap lloc on ho fa la Travessa, però ho farem per llocs poc coneguts amb una gran riquesa paisatgística, geològica i històrica ( i pre-històrica).
Veurem entre altres, la riera de Martinet, L'Afrau, Aiguafreda de Dalt, Dòlmens, avencs.... 
També visitarem , opcionalment, la Cova del Moro. Es tracta d'un avenc d'uns 4 metres de profunditat  amb una cova que s'endinsa 30 m. a la roca i una sala de fins a 20 m., que es on arribarem nosaltres. Qui vulgui baixar a la cova ha de portar frontal.

DADES PRÀCTIQUES:
Dia: 5 de juliol 2020
Hora: 7 h.
Sortida: pàrquing del Triangle
Transport: cotxes particulars fins a la Font dels Enamorats d'Aiguafreda

Cal portar esmorzar

DADES TÈCNIQUES:
Dificultat: Baixa- moderada
Temps: 4- 4:30 h.
Llargada: 12.200 m.
Desnivell: 453+  445-
Els bastons poden ser molt útils 

Anul·lada. Afectació del COVID-19. 4ª Etapa Matagalls 360º.Viladrau-Matagalls-Viladrau. Diumenge 22 de març

4 de març 2020, 11:43 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 14 de març 2020, 2:39 ]

Última sortida de la Matagalls 360º.

Farem la sortida des de Viladrau, de ben segur el lloc on surten més rutes per pujar a la Creu i on tenim una visió més propera i majestuosa de la cara nord del massís.

Nosaltres triem començar a l'aparcament que hi ha davant el restaurant La Solana, per ­­endinsar-nos pels magnífics boscos i camps esquitxats de grans masies i castanyers centenaris.
Passat un pont sobre el torrent de L'Erola començarem a pujar per la seva riba esquerra fins arribar al fantasmagòric bosc de Merlí ( o Merdí o de l'Aquelarre), suposat lloc de reunió de les bruixes de la contrada i on els vells castanyers disposats a banda i banda del precari camí semblen vigilar tot el que passa pel seu davant. Deixem la  foscor d'aquestes llegendes i arribem al lluminós i bucòlic Pla de Matalaup amb dos notables exemplars de faig. Ara comença una forta pujada tot passant per les Rossoles, unes llargues i profundes esllavissades, visibles de molt lluny i la Goitadora, amb bones vistes de Viladrau i les Guilleries, fins assolir el collet del Turó Gros i  la carena culminant de amples prats i matollars que ja no deixarem fins arribar a la Creu.
De baixada anirem fins al coll Saprunera, girarem a l'esquerra per un corriol que ens menarà a la pista de Sant Segimon que seguirem fins al coll de Tres Creus, un cop allà davallarem per la fageda cap a l'ermita de l'Erola, abans farem però el camí conegut com les Marrades per on s'escola el torrent de l'Oratori.
Arribem al petit santuari de la Mare de Déu de l'Erola, advocada contra la verola,  residència dels ermitans de Sant Segimon a l'hivern. Fou destruïda diverses vegades l'última el 1936 i refeta per la gent de Viladrau. La capella presenta un notable atri amb dues grans arcades.
A 200 m. de l'Erola tornarem a passar el pont en sentit contrari a la pujada i ja per camí conegut arribarem al cotxe en poca estona.

DADES PRÀCTIQUES: 
Dia: 22 de març 2020
Sortida: 7:15h.  pàrquing del triangle
Transport: cotxes particulars fins aparcament davant restaurant La Solana, al km. 1.700 de la carretera de Viladrau a Seva. 
Cal portar esmorzar i dinar 

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Alta
Temps: 6:30 -7 h.
Llargada: 17.100 m.
Desnivell: 1080+   1045-
Els pals poden ser de gran ajuda

S'entén que els participants en la sortida donen el seu consentiment per a què les imatges que es facin durant la caminada puguin publicar-se a com informació pròpia del CEC. Vilamajor 

La Excursioneta. Dissabte 29 de febrer a les 9 h.

13 de febr. 2020, 10:59 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 14 de febr. 2020, 7:30 ]


Us informem que el club ha decidit sumar-se a la "EXCURSIONETA"
Es una activitat promoguda per diferents Entitats del poble per fer una jornada de neteja de boscos i rieres de Vilamajor amb un dinar popular en acabar

L'organització es la següent :

Trobada: de 9 h en la plaça de la Vila. Distribució en grups.
Recollida de deixalles : fins les 13 h
Dinar popular : 14 hores a la plaça 1 d'Octubre (preu la voluntat)
Material: Guants de jardineria, roba cómoda , esmorzar, got,etc

3ª etapa de La Tourdera. Sta. Mª de Palautordera- La Batlloria. 16 febrer 2020

4 de febr. 2020, 7:03 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 4 de febr. 2020, 7:43 ]

Com tots sabeu, a finals de gener, ens va visitar la "Gloria" i va deixar moltes afectacions de tota mena, entre elles la Ruta de la Tourdera.

S'ha emportat ponts i passeres, ha deixat impracticables parts considerables de la llera, han desaparegut trams de camí vora el riu etc.

Per tant ens hem vist obligats a canviar l'itinerari d'aquesta etapa. Serà mès curta, acabarà a La Batlloria, i la part inicial començarà a l’estació de tren de Palautordera i anirem més al sud de la Tordera.

Aprofitant que començarem a l’estació farem una part de l’aproximació en tren. L' agafarem a l’estació de Gualba fins a Palautordera, començarem a caminar, anirem fins al barri de Pont Trencat i allà segons l' estat de la passera de Can Tresseres creuarem el riu o anirem a buscar el pont de vianants de la C-35, per arribar al Pont Trencat, on esmorzarem.

Es un pont gòtic del segle XIV, destruït el 1811 a la Guerra del Francès durant la batalla de Tordera i restaurat amb molt d'encert al 2003.

A partir del pont anirem seguint la Tordera de prop, i a estones també l'autopista, fins arribar al pont de La Batlloria.

Pel camí podrem constatar la gran quantitat de sediments que, amb les últimes pluges, han aportat les rieres que baixen del Montnegre. En alguns indrets hi ha petites platges i a la nostre esquerra un gran caos de pedres, arbres arrossegats,  deixalles...

A proposta d'alguns socis, el club proporcionarà bosses i guants per , qui vulgui, recollir deixalles (plàstics, llaunes, etc) que trobem pel camí.

 

DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 16 febrer 2020

Hora: 7:15 h.

Sortida: Parquing del Triangle

Transport: Cotxes particulars fins estació de Gualba, on agafarem el tren per anar a l’estació de Palau (porteu monedes per pagar l’import del viatge al revisor, ja que no hi ha guixetes ).

Cal portar esmorzar.

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Baixa

Temps: 4-4:30

Llargada: 13.300 m.

Desnivell:103+ 169-

S'entén que els participants en la sortida donen el seu consentiment per a què les imatges que es facin durant la caminada puguin publicar-se a com informació pròpia del CEC. Vilamajor RAQUETES DE NEU A ULLDETER. REFUGI DE LES MARMOTES. 9 de febrer 2020

29 de gen. 2020, 12:01 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 4 de febr. 2020, 6:59 ]


Aquest cop anirem a tocar neu als voltants del naixement del riu Ter, en el circ que formen els emblemàtics cims de Gra de Fajol, Bastiments, Pic de la Dona....I davant el Coll de la Marrana, ben ple de neu.

Aprofitant que estarem al costat de l’estació d'esquí Vallter 2000 ens arribarem al refugi de les Marmotes, obert en temporada d'esquí, on podrem prendre quelcom calent.
DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 9 febrer 2020

Hora: 7:00 h

Sortida: pàrquing del triangle

Transport: cotxes particulars fins el primer aparcament de Vallter

Cal portar esmorzar, raquetes de neu, bastons, roba d'abric..

Si teniu grampons o mitjos grampons us aconsellem portar-los.

Segons l'estat de la neu o si hi ha gel poden ser útils

 

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: baixa-moderada

Temps: 3:30- 4 h.

Llargada: 5.500 m.

Desnivell: 475+ 512-

Festa Major d'Hivern 2020. Participacio CEC. Vilamajor

10 de gen. 2020, 2:43 publicada per Florentino Ibañez

A partir del dimecres 15 de gener comença la Festa Major d'hivern 2020 i el nostre club hi participa organitzant la ja tradicional  "Ruta de les Ermites" que està programada pel dissabte 18 de gener. Sortirà de la plaça de la Vila a les 9 h.
Aquets any també farem una projecció de muntanya el divendres 17 a les 20:30 h. a les Escoles Velles.

Pujada del pessebre al Turó del Samon.Dissabte 14 de desembre 2019

1 de des. 2019, 10:24 publicada per Florentino Ibañez


Pujada del pessebre al Turó del Samont

El proper dissabte 14 de desembre farem la tradicional pujada del pessebre del CEC.Vilamajor.
Aquest any el pujarem al turó del Samon.El turó del Samon o del Samont és una muntanya del massís del Montseny que té una altura sobre el nivell del mar de 1.273 m. Té un doble cim, molt propers entre si. Al cim més alt (1.273m), podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. El cim més baix es coneix com  la Pleta del Samon. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Hem pensat en dues opcions:
A.- Arribar en vehicle fins "La Cova" , deixar els cotxes i anar al Turó del Samón ( uns 6 km ).
B.- Arribar en vehicle a Sant Elies, deixar el cotxes en l'aparcament i fer la pujada . Caminada una mica més exigent ( 9 km i 600 m. de desnivell).

Dades tècniques:
Ens trobarem tots en el parking del triangle a les 9 h.
Cal portar esmorzar.
Els pals podem ser de gran ajuda.
No us oblideu portar gots (campanya lliure de plàstics)

Al final de la caminada ens trobarem tots al pàrquing del Sant Elies.


1-10 of 103