3ª etapa de La Tourdera. Sta. Mª de Palautordera- La Batlloria. 16 febrer 2020

4 de febr. 2020, 7:03 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 4 de febr. 2020, 7:43 ]

Com tots sabeu, a finals de gener, ens va visitar la "Gloria" i va deixar moltes afectacions de tota mena, entre elles la Ruta de la Tourdera.

S'ha emportat ponts i passeres, ha deixat impracticables parts considerables de la llera, han desaparegut trams de camí vora el riu etc.

Per tant ens hem vist obligats a canviar l'itinerari d'aquesta etapa. Serà mès curta, acabarà a La Batlloria, i la part inicial començarà a l’estació de tren de Palautordera i anirem més al sud de la Tordera.

Aprofitant que començarem a l’estació farem una part de l’aproximació en tren. L' agafarem a l’estació de Gualba fins a Palautordera, començarem a caminar, anirem fins al barri de Pont Trencat i allà segons l' estat de la passera de Can Tresseres creuarem el riu o anirem a buscar el pont de vianants de la C-35, per arribar al Pont Trencat, on esmorzarem.

Es un pont gòtic del segle XIV, destruït el 1811 a la Guerra del Francès durant la batalla de Tordera i restaurat amb molt d'encert al 2003.

A partir del pont anirem seguint la Tordera de prop, i a estones també l'autopista, fins arribar al pont de La Batlloria.

Pel camí podrem constatar la gran quantitat de sediments que, amb les últimes pluges, han aportat les rieres que baixen del Montnegre. En alguns indrets hi ha petites platges i a la nostre esquerra un gran caos de pedres, arbres arrossegats,  deixalles...

A proposta d'alguns socis, el club proporcionarà bosses i guants per , qui vulgui, recollir deixalles (plàstics, llaunes, etc) que trobem pel camí.

 

DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 16 febrer 2020

Hora: 7:15 h.

Sortida: Parquing del Triangle

Transport: Cotxes particulars fins estació de Gualba, on agafarem el tren per anar a l’estació de Palau (porteu monedes per pagar l’import del viatge al revisor, ja que no hi ha guixetes ).

Cal portar esmorzar.

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Baixa

Temps: 4-4:30

Llargada: 13.300 m.

Desnivell:103+ 169-

S'entén que els participants en la sortida donen el seu consentiment per a què les imatges que es facin durant la caminada puguin publicar-se a com informació pròpia del CEC. Vilamajor Comments