El cagarro del diable. Diumenge 7 d'abril

30 de març 2019, 1:07 publicada per Florentino Ibañez

Partirem del pàrquing que hi ha davant del restaurant Can Oliveras. No és el pàrquing del restaurant, sinó el que queda a la carretera BV-1483, que és de recent creació. Sortirem del pàrquing en direcció a la riera passant per una pista que deixarem de seguida. Després de la riera començarem l'ascensió, suau al principi, fins que ens trobem als peus de la cinglera, quan s'incrementa la inclinació. A mesura que anem guanyant alçada, les vistes són impressionants i passarem per entre les agulles amb formes capricioses. Entre aquestes agulles hi ha l'anomenada "El cagarro del diable".
L'ascensió finalitza al parc de l'Usart, on farem l'ermorzar. És una zona amb una taula i diversos bancs amb vistes a Riells del Fai. Hi ha una font d'aigua potable, l'única del recorregut. La sortida del parc es fa per carretera, però no és gaire tros, de seguida enfilarem un corriol no gaire llarg que ens menarà fins la part més alta de la sortida, un espectacular mirador.
Per pistes, corriols i un tros petit de carretera arribarem a Sant Miquel del Fai, que està tancat per obres i no podrem visitar. Igualment, des del camí podrem observar la majestuosistat del salt d'aigua al costat del santuari. La baixada es fa pel camí empedrat que acaba a una pista que ens portarà de seguida al cotxe.


DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 7 d'abril de 2019
Lloc de trobada: Església de Sant Antoni
Sortida: 7:30 h. 
Transport: cotxes particulars fins a Riells del Fai. 30-40 minuts.

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: moderada
Temps: 4-4.30 h (sense comptar les parades).
Llargada: 15 km.
Desnivell: 710+ 710-
Porteu esmorzar, i qui vulgui,  pícnic per dinar a l'acabar la ruta. ċ
riells-del-fai-preparacio-sortida-7-abril-cec-vilamajor.gpx
(28k)
Florentino Ibañez,
30 de març 2019, 1:07
Comments