Matagalls 360º. 2ª etapa. Sant Bernat-Matagalls-Sant Bernat. Diumenge 17 de juny

23 d’abr. 2018, 10:10 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 2 de juny 2018, 10:40 ]

Segona entrega de la volta al Matagalls. Avui sortirem de l'acollidor hotel de Sant Bernat ( patró dels muntanyencs)  amb la bonica ermita homònima.

Precisament començarem la caminada darrera aquesta esglesiola per un espès alzinar fins arribar al Pla Safatgella, on com indica el seu nom antigament era cobert de faigs i ara el domina un espès matollar (arços). D'aquí anirem a buscar el Collell, un ampli coll que ens permetrà assolir la carena fins al turó de La Bandera, amb la Creu ja ben visible, i el collet de L'Home Mort on s'ens ajunta el camí de Sant Marçal, per on desprès de fer cim farem la tornada.

Arribats a Sant Marçal dinarem a la Font Bona, naixement de La Tordera, en acabat anirem baixant per la pista de Les Illes fins arribar al Fitò petit turó que s'eleva damunt l'aiguabarreig de les rieres de Sant Marçal i de Riudeteix i altre vegada per un vell alzinar assolirem la pista de Sant Bernat on ens esperen uns majestuosos exemplars de castanyers, on destaca el del dinosaure, quan el veieu sabreu el motiu d'aquest nom i ja de pla en pocs minuts arribarem als cotxes


DADES PRÀCTIQUES:

Dia: 17 de juny 2018

Sortida: 7:30 pàrquing de sorra

Transport: cotxes particulars fins pàrquing de Sant Bernat, probable pagament 5 euros.

 

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: mitjana-alta

Temps: 6- 6:30

Llargada: 15100m.

Desnivell: 1050+  985-

Els bastons ens poden ser de gran utilitat

Cal portar esmorzar i dinar  ċ
sant-bernat-ermita-el-collell-matagalls-sant-marcal-sant-ber.gpx
(32k)
Usuari desconegut,
23 d’abr. 2018, 10:10
Comments