Portbou-Llançà. Diumenge 24 de febrer

14 de febr. 2019, 13:08 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 14 de febr. 2019, 13:31 ]

Per fer aquesta sortida utilitzarem el cotxe per arribar a l’estació de Renfe de Llançà i el tren que ens portarà de Llançà a Portbou. 

La sortida coincideix amb la primera etapa del GR 92 que ens porta des de la vila de Portbou fins a Llançà.

Creuarem la Serra de l'Albera amb unes vistes espectaculars d'aquest primer tram de la Costa Brava. Passarem per la població de Colera per després trepitjar la platja de Garbet que ens apropa al Cap de Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà. En el transcurs de la nostra caminada haurem disfrutat d'unes cales encisadores. 

L’inici del GR a Portbou el començarem a l'estació de tren de RENFE fins a la plaça on antigament hi havia correus. Així doncs, un cop siguem a la plaça el GR comença per unes escales que hi ha en un extrem de la plaça. Anem seguint sense problemes fins a Colera tot seguint les marques blanques i vermelles.

Un cop estem a punt d'arribar a Colera, ens trobem amb la carretera que duu cap a Portbou, la creuem comencem a baixar fins a tocar la via del tren per on passa la riera de Molinàs.

Seguim per la platja de Colera pel camí de ronda fins a platja Garbet.

Arribem sense problemes a la platja de Garbet, la seguim fins quasi al final on trobem un rètol de camí de ronda que ens indica cap on hem de pujar.

Estem a punt d'arribar al cap de Ras, platja de Canyelles. D'aquí fins al port de Llançà on acaba l'etapa d'avui no hi ha cap problema. També un cop hàgim arribat al port, es pot pujar fins al Castellà que és allà mateix i des d'on gaudirem d'una bona vista de Llançà 

Dades Tècniques: 

Sortida 7 h. Aparcament de Can Perponter (s’ha d’ arribar a l’estació de Llançà una mica abans de les 9 per poder agafar el bitllets ) 

Distància: Aprox 12 km

Desnivell positiu: 484 m

Desnivell negatiu: 484 m

Desnivell acumulat: 967 m

Altitud màxima: 228 m

Duració aprox. 3h 30 – 4 h

Cal portar aigua, esmorzar i , donada la duració de la sortida, el que vulgui pic-nic.

Dificultat: moderada

Cal portar calçat adequa.

Els bastons poden ser de gran ajuda.

ċ
gr-92-1a-etapa-portbou-llanca.gpx
(22k)
Usuari desconegut,
14 de febr. 2019, 13:12
Comments