Pujada del Pessebre a la Font Fresca del Samont.17-12-2017

3 de des. 2017, 11:55 publicada per Usuari desconegut

Situació.

A les faldes obagues del turó del Samont, a peu del camí del mas del Samont a Santa Susanna de Vilamajor.

Font Fresca.

Diuen que a la muntanya del Samont, des de temps immemorials, hi brolla un raig d'aigua fresca. Enmig d'un sot, sobre el camí, mig tapada per la vegetació s'hi amaga la Font Fresca. Des de sempre, la seva existència era un secret dels muntaners i la mantenien oculta perquè la calor de l'estiu no la trobés pas. 

Durant l'apogeu de la Renaixença catalana, va arribar un interès per la natura, la història i la cultura catalanes, aflorant agrupacions excursionistes de caire lúdic i científic. Aquests excursionistes, carregats de mapes, càmeres de fotografiar i quaderns de notes també van arribar fins a Vilamajor. El 1918, en record d'aquella visita, en deixaren la placa de pissarra que diu: MCMVIII – FONT FRESCA DEL SAMON – Fe – Pàtria – Amor – Catalunya i Avant.

Aquest interès es va encomanar a vilamajorencs i foranis, despertant l'interès per fer fontades, trobades i aplecs al voltant de les fonts. A la Font Fresca s'hi reunien cada onze d'agost, després de l'aplec a l'esglesiola de Santa Susanna de Vilamajor, per trobar-s'hi, xerrar, jugar i dinar plegats.

DADES PRÀCTIQUES:

 

Data: Diumenge 17 de desembre de 2017

Sortida: 8:30 pàrquing de sorra

Transport: Cotxes particulars fins a Can Besa.

Cal portar: Esmorzar, calçat adequat, roba d’abric, recomanable bastons.

 

DADES TÈCNIQUES:

Dificultat: Apta per totes les persones acostumades a caminar per la muntanya


 

ą
Usuari desconegut,
3 de des. 2017, 11:55
Comments