Racons amagats de Vilamajor.Diumenge 18 de desembre

9 de des. 2022, 3:43 publicada per Florentino Ibañez   [ actualitzat el 9 de des. 2022, 3:44 ]

Racons amagats de Vilamajor 

Sortirem de Terra blanca per un corriol que s'enfila força i que enllaça amb el camí de Sant Elies, que seguirem de tant en tant per la pista, ja que el deixarem per fer corriols sempre que sigui possible.

Abandonarem el camí de Sant Elies per anar a visitar la Font Tosca, una petita cova que segur que us sorprendrà si no l'heu vist mai) i la Font del Ferro. Aquesta zona està un xic inundada, per la qual cosa es recomana calçat impermeable. Des d'aquí pujarem camp a través (no patiu que no té gaire dificultat) fins la pista que porta a la Font de Borrell, on farem una aturada a esmorzar.

De la Font de Borrell anirem cap als castanyers pel camí de Sant Elies, però abans d'arribar-hi ens endinsarem uns metres al bosc per veure la cova de Can Surell.

Un cop arribats als castanyers, baixarem pel corriol que mena cap a Sant Esteve de Palautordera, però l'abandonarem de seguida per dirigir-nos a la Font i la bassa de Can Bernat. Després visitarem les runes de can Bernat i anirem a buscar una de les pistes que venen de la urbanització Refugis del Montseny.

Caminant per aquesta pista ens trobarem l'impressionant Pi de Can Ferrussa i, molt a prop, la Rajoleria. En uns minuts ens trobarem a la zona de Can Nadal, i podrem veure l'ermita de Sant Joan de Cavallar i les runes de la masia.

De seguida retornarem a la pista de Sant Elies, que agafarem ja de tornada a Terra blanca, però primer passarem a veure la cova de Can Nadal.

millor si porteu frontal.

Arribarem a Terra blanca pel camí de Sant Elies. 

Sortida: 18 de desembre

Lloc Pàrquing del triangle . Agafarem el cotxes per anar a "Terres Blanques"

hora : 7:30 h

Distància aproximada: 11 km

Desnivell aproximat: 600 m

Durada aproximada: 4:30h amb aturada a esmorzar

Dificultat: moderada

Els pals poden ser del gran ajuda

Comments