L'Olla de Sant Quirze de Colera Diumenge 3 de desembre


Com a l'Olla de Núria on es volta el santuari pel capdamunt de les muntanyes, aquí es proposa una ruta per la volta per les muntanyes que volten el monestir de Sant  Quirze  de Colera, que és el punt de sortida i arribada. 

 

Es comença a caminar per la pista que surt davant del monestir cap al coll de Plaja, de seguida es deixa la pista per un corriol que puja dret, travessa un cop la pista i en altres ocasions s'hi posa en paral·lel. Al final, el corriol torna a la pista, passa a prop de la font dels Gossos i arriba al coll de Plaja. 

 

Aquí, cal girar a la dreta per una pista que va prenent alçada. Al davant hi ha el puig de la Calma, el següent objectiu de la ruta. La pista s'acaba en un coll bonic i a partir d'aquí es pren un corriol que puja bastant i que caldrà una mitja hora llarga per arribar a dalt. Les vsites, però, bé valen l'esforç. 

 

Es baixa cap al coll del Torn, on s'arriba de manera fàcil. S'hi passa i cal pujar de nou, ara molt més suau, cap al puig d'en Jordà. Abans d'arribar-hi, si no s'hi vol pujar, es pot girar cap a la dreta i baixar directament cap al refugi de la font Jordana. Després de pujar al puig d'en Jordà, es baixa directe cap al coll del Teixó i d'aquí es gira cap a la dreta. Des d'aquí, el refugi es veu i de seguida s'hi arriba. Es tracta d'una barraca de pedra seca restaurada i habilitada com a refugi lliure. 

 

Es continua pel corriol i es passa prop de la font Jordana que actualment està plena d'esbarzers i pràcticament és impossible arribar-hi. Es continua baixant i en poca estona s'arriba al coll de Pallerols. Des d'aquest punt es pot continuar recte per la serra dels Esquerdons i el coll de Dofines, més llarg i complicat, o bé baixar directament cap a Sant Quirze on s'hi arriba amb una hora escasa. 

 

La baixada es fa per un corriol molt agradable i sempre amb el punt d'arribada a la vista. Abans d'arribar-hi, es passa per la font del Monestir i es travessa el riu abans d'arribar al monument. La ruta pot acabar al bar restaurant que hi ha en aquest espai. 

 

Es tracta d'una ruta de dificultat moderada, amb unes pujades prou fortes a l'hora de pujar al puig de la Calma i alguna baixada prou dreta. Pel que fa a l'orientació, es passa per camins i corriols marcats, que no tenen pèrdua i a més hi ha tot d'indicadors, senyals amb pintura groga i també marques de pedra. Per tant, perdre's és complicat.


DADES PRACTIQUES:

Sortida diriguida al socis del Club Excursionista Caminaires de Vilamajor

Dia: Diumenge 3 de desembre 2023

Sortida: 6:45 h. matí  parquing del Triangle.

Lloc de sortida de l'excursió:  Monestir de Sant Quirze de Colera

VOLCANS DE LA GARROTXA. 12 NOVEMBRE 2023


Ruta circular per La Garrotxa on visitarem dos volcans, masies notables i un parell d' esglésies romàniques, tot enmig de la magnífica Fageda d'en Jordà.


Deixarem els cotxes al parking del Rest. Can Xel, seguidament iniciarem la ruta direcció a la pintoresca masia de Can Caselles, molt a prop del volcà de Santa Margarida, baixarem al seu cràter i visitarem l' ermita. Enllaçarem amb el GR 2 i tot seguit amb el GR 83, anomenat Camí del Nord o del Canigó, que ens portarà a l'ermita de Sant Miquel Sacot on esmorzarem.

Deixem el GR per endinsar-nos a la Fageda d' en Jordà, tot passant per l'explotació ramadera La Fageda, la dels iogurts.

Un cop arribem a la carretera de Santa Pau encararem l'últim repte del dia, la pujada al volcà Croscat, la qual serà opcional.Desprès de pujar al volcà, el qual es un 100 Cims de la Feec, baixarem cap al restaurant Can Xel on donarem per acabada la caminada.


DADES PRACTIQUES:

Dia: 12 novembre 2023

Sortida: 7 h. matí  parquing del Triangle.

Lloc de sortida de l'excursió:  Parquing Rest. Can Xel, Santa Pau.DADES TÈCNIQUES:

Llargada: 13320 m.

Desnivell: 429+-

Durada: 4- 4:30 h.

Dificultat: Moderada

Els pals poden ser de gran utilitat

DIUMENGE  22 D'OCTUBRE. Descoberta de la FemSui


Té com a objectiu donar conèixer als socis i col•laboradors algun recorregut de la  Trail FemSui. 

Sortida a les 8h del “Porxos” de Can Sauleda

DISSABTE 17-6-2023. 2X100 CIMS. COMANEGRA I PUIG DELES BRUIXES. GARROTXA


Excursiò circular, amb sortida al bònic poble de Beget, on coneixerem una part de l'Alta Garrotxa, amb el cim mès alt de la comarca, el Comanegra, el singular i punxegut puig de les Bruixes i el pas fronterer de Coll de Malrem, punt de fugida durant la Guerra Civil de mès de 5000 refugiats.

Sortida  de tot el dia,llarga i de desnivell considerable. Seguirem part del GR-83, carenajarem per la Serra Llarga per arribar als cims esmentats i baixar tot seguit a les Basses de Monars fins arribar al coll del Boix on començarem la baixada cap a Beget.


Atès que la ruta es força llarga, apart del esmorzar, caldria portar quelcom per dinar i sobretot força liquid.
Travessa del  Montseny


CAMINADA DE RESISTÈNCIA

47a Edició:   11 DE JUNY DE 2023El diumenge dia 14 de maig tenim una interesantíssima sortida per el  nostre entorn  més proper

 

LA RUTA DE L'AIGUA 

Dirigida i comentada per : Ferran Sarrià

 

Dades de la sortida:

Dia: Diumenge 14 de maig

Lloc d'inici de la sortida: Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Hora de trobada :  9 h.

El recorregut té 8,67 km amb un desnivell positiu acumulat de 296 metres.
Durant el recorregut tindrem 10 parades on s’explicarà diversos aspectes relacionats amb l'aigua.


Tota la informació:


https://acortar.link/WExoClSETMANA CULTURAL  -  SANT ANTONI DE VILAMAJOR

Dijous 22 d'abril - Biblioteca Joana Raspall i Juanola

Projecció de les pel·licules:

SORTIDA CULTURAL: PONT DE LES ARNAULES I TRES SALTS DEL LLOBREGAT, PLA DE BAGES

 

Només per veure el sorprenent pont de les Arnaules ja val la pena fer l'excursió . Si a més hi afegim entre altres, el Pont Gòtic de Vilomara, el Llobregat i els seus Tres Salts i les curioses Tines del Vi, tenim una atractiva ruta pel patrimoni natural i històric d'aquesta zona del Bages.

 

Punts d’interès de la ruta:

 

Pont de les Arnaules

Pont natural de roca calcària, producte de l'erosió, on el torrent ha anat formant aquest esvelt pont de 10 m. sobre el torrent i de 25 metres de llarg.

 

Pont de Vilomara

Superb pont gòtic de 130 metres de llarg i 9 arcs, construït el 1369.

 

Tines del vi

Construccions de pedra circulars, amb l'interior recobert de rajoles de ceràmica. Es construïren entre els segles XVIII i XIX per fermentar el most i facilitar el transport.

 

Tres Salts del Llobregat

Pressa de roca natural al Llobregat que forma tres saltants d'aigua d'uns 2 metres.

 

DADES TÈCNIQUES:

Llargada: 13.620 m.

Desnivell: 290 m.

Durada: 4- 4:30 h.

Dificultat: moderada.

Els pals poden ser de gran utilitat

DADES PRÀCTIQUES:

Dissabte 22 d' abril de 2023

Pàrquing Triangle  a les 7:00 h.

Lloc de sortida de l'excursió: Santuari de la Salut , Viladordis